Vezetéstechnika

Vezetéstechnikai Centrum, a komoly szórakozás központja

Komoly, mert a motorozás veszélyes üzem, ha rossz döntést hozol, könnyen az életeddel fizethetsz érte. Szórakozás, mert a motorozás adta öröm semmivel sem összehasonlítható érzés. Vezetéstechnikai tréningünk során arra törekszünk, hogy olyan motorkezelési stratégiákat ismertessünk meg résztvevőinkkel, melyek a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele mellett a motorozás élvezeti értékéhez is nagyban hozzájárulnak.

A kétkerekű jármű vezetése a fizikai mellett mentális kihívást is jelent: egy időben dolgozik a két kezünk, lábaink, a halló és látó érzékszerveink. Az agyunknak egyszerre kell koordinálnia finom motoros mozgásainkat és reagálnia a környezeti ingerekre, mindezt villámgyorsan. Ugye nem hangzik valami egyszerűnek? A jogosítvány megszerzése csupán belépés a motorozás elemi iskolájába. Az ott tanultak magabiztos alkalmazása önmagában nem eredményezi a magasabb szintre való továbblépést.

Talán nem túlzás azt mondani, hogy egy intenzív, évek kitartó munkája alatt kifejlesztett tréningen, mint amilyen a Vezetéstechnikai Centrum képzése, a 8 óra motorozás alatt többet lehet tanulni, mint 10 év alatt tapasztalat útján.

A motoros vezetéstechnikai tréningről

Most szerezted meg a jogsit? Esetleg régi motoros vagy, aki kihagyott néhány évet? Vagy tapasztalt aszfaltbetyárnak mondanak? Akármilyen tudással is rendelkezel, ha szeretnéd fejleszteni magad és ezzel nem csak biztonságosabbá, de élvezetesebbé tenni a vezetést, akkor szívesen látunk vezetéstechnikai tréningünkön. Az egynapos intenzív képzésünk teljes értékű vezetéstechnikai tréninget takar, nem gyakorló kurzust vagy bevezető ismeretek átadását.

2008 óta szervezünk vezetéstechnikai továbbképzéseket jogosítvánnyal rendelkezők számára, míg kezdő motorosok oktatásával ennél jóval régebb óta foglalkozunk. Az elmúlt évek alatt számos helyszínen, több ezer ügyfelünk - kezdő és veterán motorosok egyaránt, több mint 200 féle motortípussal – teljesítette sikeresen képzésünket és vált magabiztosabb vezetővé.

Bár a tréningünk 100%-ban gyakorlati megközelítést alkalmaz, oktatóink minden feladathoz fűznek kommentárt, mely segítségével a motorkezelési technikák elméleti oldala is feltárásra kerül. Mindezt interaktív módon, a résztvevőket bevonva valósítják meg az egyes feladatokhoz kapcsolódóan, egymásra épülő tematika mentén. Oktatásunkat kis létszámú csapatban tartjuk, mely lehetőséget ad instruktorainknak a fokozatos fejlődés útjának körültekintő kijelölésére, igazodva az egyéni képességekhez és aktuális tudáshoz.

Motoros instruktorok

A Vezetéstechnikai Centrumot több, népszerű autós-motoros iskola hívta életre, felismerve a jogosítvány megszerzését követő gépjárművezető képzés folytatásának szükségességét. Motoros instruktoraink államilag elismert vizsgával rendelkező közúti közlekedési szakemberek, akik nem csupán a tréningek alkalmával gyakorolják az oktatás mesterségét, hanem az a mindennapi munkájuk részét is képezi. Emellett egytől-egyig megszállott motorosok, akik szabadidejükben is szívesen pattannak motorra, hogy tovább bővítsék vezetési tapasztalatukat.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy tanáraink évente vesznek részt szakirányú továbbképzéseken és emellett szigorított hibahatárú KRESZ vizsgát is tesznek, ezzel garantálva a közúti közlekedésre, illetve pedagógiai ismeretekre vonatkozó tudásuk frissen tartását.

Ízelítő a tanfolyam tematikájából

Tanfolyamunk tematikája egyszerre tartalmazza a legfontosabb elemeket:

Kanyarodási és szlalom feladatok:
Az élményszerű közlekedés, valamint az egyes veszélyelkerülési technikák megalapozásaként különböző szlalom gyakorlatokkal kezdjük a napot, melyekkel megtanuljuk a kezelőszervek kifinomult használatát, a helyes nyomvonalak /ívek/ megválasztását, valamint a motor és testünk közös súlypontjának irányítását. A szlalom gyakorlatok további képességek elsajátításában vannak segítségünkre:

1. sebességünk feletti kontroll manőverezés közben
2. testhelyzetünk változtatása manőverezés közben
3. a kezelőszervek használatának kihatása a motor mozgására

Ezek begyakorlása után nyílik lehetőségünk a veszélyelkerülési technikák megismerésére, melyet két fő részben taglalunk.

Vészfékezés:
A vészfékezési gyakorlat célja egyrészről a maximálisan kifejthető fékezőerő megtalálása saját motoron, majd begyakorlása biztonságos keretek között. Másrészről képességünk fejlesztése, miáltal a motoros meg tudja becsülni a szükséges fékút hosszát. Intenzív fékezés folyamán, annak különböző szakaszaiban, az első-, hátsó-, illetve motorféknek különböző szerepei vannak, melyekre a kétkerékre vonatkozó fizika ad választ.

Hirtelen akadálykikerülés:
Az ellenkormányzás módszerének elsajátításával a legtöbb esetben egy hirtelen végrehajtott kitéréssel elkerülhető lenne a baleset. Azonban gyakran a pánikszerűen végrehajtott rossz kikerülési manőver okozza a balesetet!

Kombinált fékezési és kitérési feladatok:
Fejleszti a képességet, hogy a megfelelő veszélyelkerülési technikát alkalmazzuk éles helyzetekben.

Köszönjük nektek

Nagy elismerés számunkra, hogy ajánlásaitok révén évről-évre egyre többen kifejezetten minket keresnek motoros vezetéstechnikai tréningekkel kapcsolatban. Mindemellett egyre több visszatérő tanítványunk érdeklődik általunk szervezett gyakorlási, illetve továbbfejlődési lehetőségekről. Ez az eredmény megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk.

Részvételi feltételek

Mielőtt jelentkeznél, az alábbi feltételeknek kell megfelelned

Érvényes motoros vezetői engedély

Kitöltött felelősségi nyilatkozat, ami a helyszínen kerül átadásra

Saját - műszakilag megfelelő - motor, vagy ha nincs tőlünk bérelhető a képzés idejére. A kölcsönzés ára 10 000 Ft, ami az üzemanyagárat is tartalmazza.

Védőfelszerelés használata

Befizetett részvételi díj

Nem megfelelő időjárási körülmények esetén a tréning elhalasztásáról kizárólag a tréner dönt az oktatás helyszínén, ilyenkor a tanuló új időpontot választhat a részvételre. Egyéb esetekben a tréning lemondására, illetve időpont módosításra, legkésőbb a megjelölt tréning előtt 5 munkanappal van lehetőség.

Motorkölcsönzés a tréningre

Ha esetleg még nem rendelkeznél saját motorral

Valljuk azt, hogy mindenkinek azzal a motorral kell megbirkóznia, amit ő maga választott útitársul, ezért a tréningen elsősorban saját motorral ajánljuk a részvételt. A képzés során bemutatott technikák bármely motortípussal elsajátíthatók, legyen az akár nagy testű robogó, sportmotor vagy chopper.

Amennyiben még/jelenleg nem rendelkezel motorral, vagy a saját motorkerékpárod kezelését valamely oknál fogva nehézkesebbnek találod, akkor lehetőséged van oktatómotort és védőfelszerelést bérelni a tréning idejére.

A motorbérlés lehetőségét ajánljuk külföldről vagy nagyobb távolságból érkező ügyfeleinknek is. Rendszeresen látogatnak minket Németországban, Angliában, Szlovákiában, valamint a környező országokban élő magyar motorosok, illetve több, Budapesttől távoli belföldi településről (Debrecen, Győr) érkező tanítványunk is kényelmesebbnek találta a bérelt motor használatát.

Oktatómotorok korlátozott számban állnak rendelkezésre, így kérjük, minél hamarabb jelezd számunkra, ha bérelni szeretnél.

A kölcsönzés költsége 10.000 Ft/tréning, mely tartalmazza az üzemanyag árát is.

Jelentkezz képzésünkre online!

Jelentkezem